14.10.2024.

8. oktobrī 4. , 5., un 6. klase apmeklēja muzejpedagoģisko nodarbību klātienē iluzionisma teātri un muzeju “Mystero”

Apmeklējuma laikā Iluzionisma teātra, muzeja “Mystero” burvju māksliniece Dace  Pecoli, iepazīstināja ar burvju skatuves mākslas noslēpumiem un šīs jomas attīstības vēsturi Latvijā un pasaulē.

Nodarbības mērķis ir iepazīstināt skatītājus ar oriģinālās iluzionisma skatuves mākslas žanru daudzveidību, radošajiem izteiksmes līdzekļiem, lai popularizētu šo unikālo mākslu. Skolēni uzzinās, kāds bija pirmais populārākais burvju triks pasaulē, redzēs to nodemonstrētu, būs liecinieki cilvēka levitācijas iespējamībai un iespējai būt daļai no “trīsgalvainas Amazones džungļu puķes” ilūzijas, kādu to varēja redzēt Voudvilas teātra laikos.

Skolēni ieskatījās iluzionisma vēsturē Latvijā, kā arī uzzināja par spilgtākajiem Latvijas iluzionistiem 19. gadsimtā un 20. gadsimta sākumā. Uzzināja, kāpēc burvju mākslinieks Borsuks rija akmeņus un par kādiem nopelniem Buhāras emīrs uzdāvināja Latvijas iluzionistam Johanam Štrausam zelta piespraudi ar briljantiem? Ieskatījās arī slavenā amerikāņu iluzionista Hudini atslēgu noslēpumu kambarī un uzzināja, kurš burvju mākslinieks pirmais izdomāja burvju Kino trikus.

Galerija